
Готуємо м’ясо на універсальній печі-гриль ilmax-25
На відміну від класичного мангалу, в пелетній печі ilmax-25 можна приготувати найрізноманітніші страви. Під кришкою ви можете запекти м’ясо або рибу одним шматком. .
Але картопля картоплею, а гриль насамперед асоціюється з м’ясом.
Ну і звичайно для м’яса важливо використовувати правильний соус, який здатний відтінити смак та аромат готової страви і надати йому закінченого вигляду кулінарного шедевра.
І сьогодні ми вирішили приготувати свинячі ребра з оригінальним соусом Jack Daniel`s.
Ребра на грилі з соусом Jack Daniel’s
Порції: 4-6 | Час приготування соусу: 25 хв.
Час смаження м’яса: 20 хв-2 години Вартість пелет: 4 грн |
1: Смажимо свинячі ребраСвинячі реберця (не дрібніться, беріть 2 кг, все одно буде мало), наріжте смужками 20-25 см. Зачистіть від плівок, надлишків жиру, промийте і просушіть від вологи за допомогою рушника або серветки Натріть сіллю з перцем з розрахунку 15 г солі та 5 г перцю на 1 кг м’яса. години, холодильник не ставити. Краще, щоб м’ясо досягло кімнатної температури перед приготуванням. Розпаліть пелетну піч гриль ilmax-25. Є два варіанти приготування ребер — швидкий і повільний. Якщо у вас є час, раджу спробувати повільний. град С. Викладіть реберця на решітку і опустіть ковпак. Такій температурі приблизно 2 години, періодично перевертаючи м’ясо на решітці. віскі))), все просто. Розігріли піч, заслінка відкрита, під ковпаком 180-200 градусів С. М’ясо кидаємо на решітку, 5-7 хв з одного боку при піднятому ковпаку, 5-7 хвилин з іншого боку, до утворення скоринки, потім опускаємо ковпак і опускаємо повітряну заслінку до 2 см знизу, через 20 хв — будете їсти. За 15 хв до зняття м’яса, обмажте його соусом Jack Daniel`s, який ви приготуєте, поки готується м’ясо. 2. |
Консистенція соусу – рідкий мед, густий сироп.
Інгредієнти для соусу:
- часник 2 головки
- ананасовий сік 1 склянка
- оливкова олія 1 чайна ложка
- вода 1 склянка
- соус теріяки 1/4 склянки
- Соєвий соус 1 столова ложка
- коричневий цукор 150 грам
- ріпчаста цибуля 1 велика головка
- ананас 50 грам
- червоний гострий перець, краще за кайєнський 1/4 чайної ложки
- віскі Jack Daniel`s 1-2 столові ложки