Блог

Готуємо м’ясо на універсальній печі-гриль ilmax-25

На відміну від класичного мангалу, в пелетній печі ilmax-25 можна приготувати найрізноманітніші страви. Під кришкою ви можете запекти м’ясо або рибу одним шматком. .

Але картопля картоплею, а гриль насамперед асоціюється з м’ясом.

Ну і звичайно для м’яса важливо використовувати правильний соус, який здатний відтінити смак та аромат готової страви і надати йому закінченого вигляду кулінарного шедевра.

І сьогодні ми вирішили приготувати свинячі ребра з оригінальним соусом Jack Daniel`s.

Ребра на грилі з соусом Jack Daniel’s

 

Порції: 4-6 Час приготування соусу: 25 хв.

Час смаження м’яса: 20 хв-2 години

Вартість пелет:   4 грн

1: Смажимо свинячі ребра

Свинячі реберця (не дрібніться, беріть 2 кг, все одно буде мало), наріжте смужками 20-25 см. Зачистіть від плівок, надлишків жиру, промийте і просушіть від вологи за допомогою рушника або серветки Натріть сіллю з перцем з розрахунку 15 г солі та 5 г перцю на 1 кг м’яса. години, холодильник не ставити. Краще, щоб м’ясо досягло кімнатної температури перед приготуванням.

Розпаліть пелетну піч гриль ilmax-25.

Є два варіанти приготування ребер — швидкий і повільний. Якщо у вас є час, раджу спробувати повільний. град С. Викладіть реберця на решітку і опустіть ковпак. Такій температурі приблизно 2 години, періодично перевертаючи м’ясо на решітці. віскі))), все просто. Розігріли піч, заслінка відкрита, під ковпаком 180-200 градусів С. М’ясо кидаємо на решітку, 5-7 хв з одного боку при піднятому ковпаку, 5-7 хвилин з іншого боку, до утворення скоринки, потім опускаємо ковпак і опускаємо повітряну заслінку до 2 см знизу, через 20 хв — будете їсти.

За 15 хв до зняття м’яса, обмажте його соусом Jack Daniel`s, який ви приготуєте, поки готується м’ясо.

2.
Запікайте 2 головки часнику на решітці гриля, можна поряд з м’ясом. та оливкова олія, перець Варити все на повільному вогні, об’єм соусу зменшиться в 2 рази. Помішуйте соус в процесі приготування. >

Консистенція соусу – рідкий мед, густий сироп.

Інгредієнти для соусу:

  • часник 2 головки
  • ананасовий сік 1 склянка
  • оливкова олія 1 чайна ложка
  • вода 1 склянка
  • соус теріяки 1/4 склянки
  • Соєвий соус 1 столова ложка
  • коричневий цукор 150 грам
  • ріпчаста цибуля 1 велика головка
  • ананас 50 грам
  • червоний гострий перець, краще за кайєнський 1/4 чайної ложки
  • віскі Jack Daniel`s 1-2 столові ложки